Hundkort.se

Din coach som jobbar både med hund,

människa och er båda tillsammans.

Att välja glädje och belöning

- det sätter en guldkant på vardagen!

Om Anette och hennes hundliv...

Jag är uppvuxen på en gård med många olika djur runt omkring mig. Hela min uppväxt hade vi Västgötaspetsar som gårdshundar. 2003 köpte jag min första egna hund, en Engelsk cockerspaniel. 2011 köpte vi nästa generation hund i huset, en Svensk lapphund.

Hunden är människans bästa vän, det kan jag verkligen skriva under på. Dessa fyrfota vänner ger oss villkorslös kärlek alltid.

 

Hunden behöver både motion och mental träning varje dag. Detta är något som vi människor kan ta efter, om du visste ett sätt att träna mer mentalt varje dag - vad skulle du göra då?

Under min uppväxt fanns det alltid en hund, Tussi, att luta sig emot när det kändes ensamt eller att "hela världen" var emot mig (som jag ibland kunde uppleva det i tonåren). Då fanns min fyrbenta kompis alltid där! Men jag var 3 år när hon kom till vår familj och jag var 19 år när vi tog farväl <3. En stor del av mitt liv, dvs 16 års vänskap!

 

Min egna första hund, Trigger, skaffade jag 2003 - då lovade jag att jag skulle gå hem kl 18 från jobbet tre dagar i veckan och att jag skulle ta majoriteten av promenaderna för min hälsas skull. Det räddade säkert min hälsa för jag var arbetsnarkoman på den tiden... Men efter nästan nio år tillsammans blev de resistenta bakterierna i öronen vår sista gemensamma kamp.

 

Sommaren 2011 kom vårt yrväder och glädjespridare Lakritz till familjen. En svensk lapphund. Hon har energi och det ger mig en möjlighet att träna på avslappning samt aktivitet.

 

Coachning

Om du visste ett sätt att må ännu bättre än vad du gör idag - vad skulle du göra då? Om allt vore möjligt, vad skulle du önska dig då? Gissa ...

Jag har ett stort intresse och engagemang i både fyrfota och tvåfota vänner.

 

Jag är helt övertygad om att tankens kraft kan försätta berg. Vilka tankar tänker du när du mår som bäst?

 

Jag har möjlighet att coacha dig som människa samt även coacha dig tillsammans med din hund. Två i ett!

Jag tänker inte tala om för dig att du kan bota din hundrädsla? Valet är ditt!

 

Hur skulle det kännas att ha det hundlivet som du drömmer om? Vad är nästa steg för att uppnå det? Om allt vore möjligt, vad skulle du behöva bidra med?

 

Jag vet ett sätt som ger dig garanterat resultat av din träning. Inför 2013 kommer träningsdagboken för dig och din hund. Ett bra sätt att följa upp din träning, samt få inspiration till nya aktiviteter. Både du och din hund behöver hjärngymnastik samt ha kul tillsammans. Vad är du tacksam för - tillsammans med din hund!

Må bra - kärlek

Varje dag upplever jag känslan av villkorslös kärlek från min fyrfota vän.

 

Hon kräver ingenting tillbaka, utan blir glad oavsett om jag varit borta i två minuter eller två timmar.

 

Jag är övertygad om att kroppens endorfiner får mig att må bra genom att känna denna kärleken varje dag.

Lycka!

Hälsa

Har du någon gång känt när du tränar att idag är det för dåligt väder, jag stannar inne...

Det mest fantastiska med en hund är att du har en motionskompis i ur och skur. Visst älskar inte alla hundar regn och snö, men att komma ut och röra sig kortare stunder oavsett väder.

Tänk att gå 30 minuter på morgonen, 30 minuter på lunchen och 30 minuter på kvällen = det är 1,5 timmars promenad om dagen. Bra jobbat!!!

Anette och Lakritz på utställning

i Skara, maj 2012.

 

Min dröm

 

 

En av mina drömmar är att komma till några skolor i Göteborgsområdet som har fått upp ögonen för läshunden!

En hund som är med eleven när de läser högt! Allt för att ge trygghet, lugn och lyssna! Vilken skola ringer mig först?

 

 

www.hundkort.se * Anette Alsterå * 0705-57 81 62 (gärna SMS)